Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • jaanko

    To sa Keynesom si dosta pojednostavio. Ja sam te zamolio da pročitaš Vugrina. Ne cijelu knjigu, nego prvo samo predgovore. Znači, tražim tvojih 10-15 minuta. A onda sam odluči vrijedi li "izgubiti" vrijeme na cijelu knjigu?
    Zašto od tebe tražim da izgubiš dragocjenih 10 minuta?
    1. jer si ti mene "natjerao" da izgubim 3 mjeseca na opcije blog
    2. da vidiš da u tvojoj staroj domovini ne postoje samo crveni i crni glupani, nego postoje veliki ljudi i ovdje, poput pokojnog Vugrina, koji je o profitu, kapitalizmu i životu općenito, razmišljao vrlo zrelo, otvoreno i bistrog uma. Vugrin je bio na početku 90tih u vladinom timu za projektiranje privatizacije i reformu obračunskog sustava. Da su prihvaćene njegove smjernice, danas bi Hrvatska bila u rangu Švicarske. Ali su prihvaćene ideje kriminalnog akademika Habeka, koji je u partnerstvu sa političkim kriminalcima napravio ovo s.anje od države i ekonomije koje imamo danas
    3. Znam da nisi ekonomski teoretičar, ali se stalno baviš svjetskom ekonomijom, zbog svojeg posla. I o svemu razmišljaš vrlo trezveno i inteligentno. Za mene (kao što bi bio i za Vugrina) ti si pametniji od svih hrvatskih ekonomista i akademika. Možda ti to izgleda pretjerano, ali vjeruj mi, nije.

    Vugrina smatram svojim drugim ocem, tebe smatram svojim najboljim profesorom. Nadam se da ćeš odvojiti 10 minuta. Samo toliko tražim od tebe.

    avatar

    28.09.2007. (13:05)    -   -   -   -  

  • jaanko

    CNBC na TOsu, bagzi? IDEŠ!!!!!!

    avatar

    28.09.2007. (13:06)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Dobro, dobro, ne moras se zestiti, haha! Ne , gledaj, ja nisam CITAO Keynesa (a NE-citao Vugrina) nego sam pogledao u Infopediji ko je autor gornje IZREKE i to je manje vise sve! Sto se tice Vugrina vjerujem ti da si potpuno u pravu i mozda cu ga jednom (kad uhvatim vremena) i procitati ali koja je POANTA takvog mog citanja? Mislim sve to samo da bi ti rekao kako je Vugrin u pravu i kako je njegovo ucenje 100% ispravno ili kako je steta da Hrv nije krenula tim putem? Sta ocekujemo kao ishod i sta bi se promijenilo ako OptionMaster voli i odobrava Vugrina a sta ako ne? Ne mislim da bi to puno uticalo na tvoju ljubav prema Vugrinovom ucenju jer je ocigledno dovoljno duboka sa ili bez mog odobravanja ili osporavanja. Ja vjerujem da je on veliki ekonomista i taman da je neznam kakav meni u trejdanju ne moze puno pomoci .. slazes se? Ali za vruce ljetne dane kad nemam nista drugo i dok sjetno gledam u daljinu preko oceana i sjecam se svoje stare domovine, mozda uzmem i Vugrina na citanje kad ima tako VRUCE pobornike i tako DOBRE preporuke. Zapravo sasvim sigurno cu to jednom i uciniti... Pozdrav!

    avatar

    28.09.2007. (21:17)    -   -   -   -  

  • Bundy

    Nisam čitao Vugrina, ali me to podsjeća na "Rich Dad Poor Dad" spiku. Poor Dad je bio jako obrazovan, he he... tko je čitao knjigu, kuži šta hoću reći :)

    avatar

    28.09.2007. (22:11)    -   -   -   -  

  • Đorđe Balašević!!!

    Ako voliš đoletove pjesme navrati do mog bloga ako ih nevolis dodi komentirat!!!VELIKI POZ!!!!!!!!!!!!!!!!P.S. BLOG TI JE ODLIČAN!!!!!!!!

    avatar

    29.09.2007. (00:27)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...